Αν πραγματοποιηθούν οι φόβοι τους…

Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται, ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός, για την αντιμετώπιση του χρέους και της εξαθλίωσης που προελαύνει, καθώς φανερώνεται όλο και περισσότερο, η αδικία που πηγάζει από τα αλλεπάλληλα μνημόνια και τις πολιτικές ελληνικής κυβέρνησης-τρόικας-κεφαλαίου. Σε αυτό έχει συντελέσει ενεργά και το ντοκιμαντέρ του απολυμένου δημοσιογράφου από το ΣΚΑΪ, Άρη Χατζηστεφάνου, Debtocracy (Χρεοκρατία), το οποίο παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, μέσα σε λίγες μέρες (την τελική κόπια του, μπορείτε να την παρακολουθήσετε από εδώ, ενώ το torrent μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ, σε τρεις διαφορετικές αναλύσεις 1080, 720 και DV).

Την ίδια στιγμή, η άλλη πλευρά αντιδρά, προφανώς, φοβισμένη από τις εναλλακτικές προοπτικές που αρχίζουν να γίνονται κατανοητές, σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Ο πρώην υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας σε σεμινάριο στην Ουάσινγκτον, προκρίνει ως λύση «τη δημοσιονομική πειθαρχεία στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, και την εφαρμογή ενός φιλόδοξου αλλά εφικτού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων» (την υποταγή και το ξεπούλημα δηλαδή), ενώ δηλώνει αντίθετος με ενδεχόμενο «haircut» υποστηρίζοντας πως «η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους δεν είναι ούτε χρήσιμη αλλά ούτε και απαραίτητη». Επίσης, ο επίτροπος της Κομισιόν, κ. Όλι Ρεν, έσπευσε να δηλώσει «αποκλείουμε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

Αποκλείστε ότι θέλετε! Αν οι φόβοι σας γίνουν πραγματικότητα, τότε την λύση δεν θα την δώσετε εσείς μέσα απ’ τα γραφεία σας, θα την δώσει ο λαός… στους δρόμους (και αυτή η λύση δεν θα είναι ούτε απλώς η επαναδιαπραγμάτευση, ούτε η αναδιάρθρωση των χρεών σας)!

Posted on Απρίλιος 11, 2011, in Σκέψεις και σχόλια and tagged , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Εγώ προτείνω ως λύση την δέσμευση περιουσιών και τον λογαριασμών τους απο τράπεζες των πολιτικών που συμμετείχαν στο «φάγωμα» των χρημάτων του ελληνικού λαού, και επίσης να καταδικαστούν για όλα αυτά που έκαναν και για το σημείο που έφτασε η χώρα μας για εσχάτη προδοσία. Πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα βρει αρκετά χρήματα για το χρέος τις που προκάλεσαν οι πολιτικοι/βουλευτές/κυβερνώντες.

  2. Μακάρι φίλε μου να ήταν τόσο απλή η λύση… Όμως, εδώ η σαπίλα δεν περιορίζεται στα πρόσωπα. Επεκτείνεται και στις δομές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: