Πίστη και Πολιτική Δράση

Ο Τιμ Γέγκερ (Tim Yeager), είναι μέλος στη Εκκλησία της Χάριτος στο Όουκ Παρκ του Ιλινόι, όπου διακονεί ως βοηθός οργανίστας. Η τοπική εκκλησία του υπάγεται στην Επισκοπιανή Εκκλησία των Ηνωμένων Πολιτειών, μια εκκλησία που ανήκει στην Αγγλικανική Κοινωνία, ενώ ο Τιμ είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης και Δικαιοσύνης στην Επισκοπή του Σικάγο. Επίσης, ο Τιμ είναι στέλεχος στο Κομμουνιστικό Κόμμα ΗΠΑ, ένα κόμμα με μαρξιστική-λενινιστική ιδεολογία, και συνεισφέρει ως οικονομικός γραμματέας και ταμίας στον Εθνικό Οργανισμό Εργαζομένων Νομίμων Υπηρεσιών.

Ο Πιέρ Λ. Ουίλλιαμς (Pierre L. Williams), χειροτονημένος λειτουργός της Αφρικανικής Μεθοδιστικής Επισκοπελιανής Εκκλησίας Σιών, έχει πτυχίο μάστερ από το Wesley Theological Seminary, και διακονεί ως εφημέριος στο Harbor Hospital της Βαλτιμόρης. Ο Πιέρ, είναι επίσης γραμματέας στην Θρησκευτική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος ΗΠΑ.

Οι ενεργοί αυτοί χριστιανοί, είναι αριστεροί και δεν διστάζουν να δραστηριοποιηθούν μέσα από τις γραμμές ενός Κομμουνιστικού Κόμματος. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το να σε χαρακτηρίσουν «Κομμουνιστή» είναι κάτι σαν βρισιά!

Posted on 6 Ιουλίου, 2011, in Κομμουνισμός και θρησκεία and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε