Ένας Κόσμος – Μια Επανάσταση

Αστυνομικοί στο Τότεναμ, την περιοχή που δολοφονήθηκε από την αστυνομία ένας 29χρονος.

Το περασμένο Σάββατο (6/8), στη Βρετανία ο 29χρονος Mark Duggan δολοφονήθηκε από αστυνομικούς. Οι καταστάσεις που έχουν επακολουθήσει θυμίζουν πολύ ότι έγινε το Δεκέμβριο του 2008 στην Ελλάδα, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αν και δεν δικαιολογούμε την τυφλή βία, μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους και τα βαθύτερα αίτια που έχουν οδηγήσει σε αυτό το ξέσπασμα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, έσπευσε να δηλώσει: «θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσουμε την τάξη στους δρόμους της Βρετανίας». Ο εκπρόσωπος της Soctland Yard δήλωσε επίσης: «έχουμε λάβει αυστηρά και δραστικά μέτρα, προκειμένου να απαντήσουμε σε αυτές τις προκλήσεις». Φαίνεται πως όλοι αυτοί οι υποκριτές του συστήματος, θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να δοκιμάσουν τη δύναμη που έχουν να καταστέλλουν εξεγέρσεις. Ήδη, έχουν επιστρατευτεί χιλιάδες αστυνομικοί για να αντιμετωπίσουν το πλήθος. Όμως ο κόσμος, είναι ακόμα εκεί έξω…

Όπως είχε γίνει και στην Ελλάδα, στη Βρετανία το σύστημα, δείχνει τα δόντια του. Δολοφονεί και έπειτα απειλεί όσους εξεγείρονται! Όμως ταυτόχρονα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν έτοιμοι να το αμφισβητήσουν. Μετά από την Ισπανία, την Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει στο δρόμο, ακόμα και στο Ισραήλ, την πρωτεύουσα του καπιταλισμού στη Μέση Ανατολή!

Έστω και αν πολλά κινήματα, είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, είναι ελπιδοφόρο πως ένας μέρος του κόσμου έχει αρχίσει να αμφισβητεί, να εξεγείρεται, να αγωνίζεται, να διεκδικεί, να αγανακτεί!

Posted on Αύγουστος 9, 2011, in Επικαιρότητα and tagged , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: