Η πολιτική σκοτώνει!

Η πολιτική, θέλουμε δεν θέλουμε, είναι μέρος της ζωής μας. Από αυτήν επηρεάζονται αρκετές πτυχές της καθημερινότητάς μας. Έτσι, επιβάλλεται να έχουμε αντίληψη σχετικά με το τι συμβαίνει γύρω μας. Όμως η πολιτική, στη γενική της έκφραση δεν είναι καθόλου αθώα. Αν ρίξουμε μια ματιά στον κόσμο γύρω μας, μπορούμε να καταλάβουμε πως η άσκησή της έχει διάφορα κίνητρα!

Ο Ιερός Αυγουστίνος έλεγε, «αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία;». Πράγματι, η ενασχόλησή του ανθρώπου με την πολιτική, ένα κίνητρο πρέπει να έχει: τη δικαιοσύνη.

Ο Μάνου Τσάο τραγουδάει: «Η πολιτική σκοτώνει // Η πολιτική χρειάζεται ψήφους / Η πολιτική χρειάζεται το μυαλό σας / Η πολιτική χρειάζεται ανθρώπους / Η πολιτική χρειάζεται ψέματα // Και αυτό είναι φίλε μου μια απόδειξη, πως η πολιτική είναι βία // Η πολιτική σκοτώνει // Η πολιτική χρησιμοποιεί ναρκωτικά / Η πολιτική χρησιμοποιεί βόμβες / Η πολιτική χρειάζεται τορπίλες / Η πολιτική χρειάζεται αίμα»

Και πράγματι, η πολιτική που κάνει διακρίσεις, η πολιτική που στηρίζει το σύστημα του οποίου κινητήρια δύναμη είναι το κέρδος και όχι οι ανθρώπινες ζωές, η πολιτική του ιμπεριαλισμού, η πολιτική της επιβολής, η πολιτική που κινείται από τα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου, αυτή η πολιτική σκοτώνει, θέλει να κατακτήσει το μυαλό σας και την… ψήφο σας λέγοντας ψέματα, χρησιμοποιεί βία και καταστολή, ευνοεί κάθε είδους ψυχική και φυσική εξάρτηση του ανθρώπου.

Η μόνη αποδεκτή μορφή πολιτικής, είναι αυτή που επιδιώκει ένα πιο δίκαιο κόσμο. Και αυτή η πολιτική, προϋποθέτει την ανατροπή της «πολιτικής που σκοτώνει».

Posted on Αύγουστος 26, 2011, in Σκέψεις και σχόλια and tagged , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: