Πλουτοκρατία: «ο διαρκής αντίχριστος»

Το 1892, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης έγραψε το διήγημα «Οι Χαλασοχώρηδες». Σε κάποιο σημείο του, ο Λέανδρος Παπαδημούλης, ένας από τους ήρωες της ιστορίας, αναφέρει: «Ο Χριστός είπεν: «Ου δύνασθε Θεώ λατρεύειν και Μαμμωνά». Διατί δεν έλαβεν ως όρον αντιθέσεως άλλο τι βαρβαρικόν είδωλον; Διατί δεν είπε «Θεώ και Μολώχ ή Θεώ και Ασταρώθ ή Θεώ και Βάαλ;» Διότι ο Μαμμωνάς είναι ισχυρός, ο κραταιότατος, όστις υποτάσσει παν άλλο είδωλον και τον Μολώχ και τον Ασταρώθ και τον Βάαλ. Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αύτη γεννά την αδικίαν, αύτη τρέφει την κακουργίαν, αύτη φθείρει σώματα και ψυχάς. Αύτη παράγει την κοινωνικήν σηπεδόνα. Αύτη καταστρέφει κοινωνίας νεοπαγείς.«

Σήμερα, που ο λαός καλείται να πληρώσει τα χρέη της πλουτοκρατίας, τα λαϊκά στρώματα νοιώθουν στο πετσί τους τα λόγια του Παπαδιαμάντη.

Η κυβέρνηση των ψεμάτων και των εκβιασμών, επιβάλει φοροχαράτσια, κατεβάζει το αφορολόγητο στα 5.000 €, μειώνει μισθούς και συντάξεις, εφαρμόζει την εργασιακή εφεδρεία, επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις και το κλείσιμο δεκάδων οργανισμών του Δημοσίου, επιχειρεί μαζική εξάπλωση των επιχειρησιακών συμβάσεων, προωθεί νέο φορολογικό σύστημα το οποίο θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων, και στους επόμενους μήνες ετοιμάζει ακόμα περισσότερα μέτρα. Την ίδια στιγμή, κάνει φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στο κεφάλαιο!

Η υποκρισία τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο…

Την κρίση να πληρώσουν οι πλουτοκράτες και οι καπιταλιστές. Όχι οι εργαζόμενοι!

Advertisements

Posted on Σεπτεμβρίου 25, 2011, in Σκέψεις και σχόλια and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: