Καλά Χριστούγεννα!

Λαμπερές βιτρίνες, φωτάκια, ψώνια, καταναλωτισμός, κίνηση της αγοράς. Με άλλα λόγια: «Χριστούγεννα»!

Το σύστημα, γιορτάζει τα Χριστούγεννα με φιέστες, τελετές, στολισμούς και διάφορες λαμπερές εκδηλώσεις. Στην πραγματικότητα, προσπαθεί να τα ενσωματώσει στη λειτουργία του. Η περίοδος των γιορτών, είναι μια καλή ευκαιρία για να «ξεχαστούμε από τα προβλήματα» (και μαζί, να ξεχάσουμε και τις αιτίες που τα δημιουργούν).

Τα Χριστούγεννα στην πραγματικότητα, σηματοδοτούν την γέννηση της ελπίδας στον άνθρωπο, για λύτρωση. Ο Ιησούς Χριστός, γεννήθηκε ως άνθρωπος, για να φέρει μια ριζοσπαστική, ολοκληρωμένη και αληθινή αντίληψη για την σημερινή και την αιώνια πραγματικότητα, γεννήθηκε για να λυτρώσει την ανθρωπότητα, συμπληρώνοντας το κενό που υπήρχε ανάμεσά σ’ αυτήν και στην Πηγή της ζωής.

Η αντίληψη που ο Χριστός ήρθε να κοινωνήσει με την ανθρωπότητα όλων των εποχών, σχετίζεται και με την δράση του, απέναντι σ’ αυτούς που πλούτιζαν εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό αίσθημα του λαού, σχετίζεται και με τη αντιμετώπιση αυτών που είχαν εντάξει την πίστη στο Θεό, μέσα σε ένα νοσηρό σύστημα το οποίο εξυπηρετούσε τη ματαιοδοξία και τα ιδιοτελή συμφέροντά τους. Το σημερινό σύστημα, προσπαθεί επίσης, να ενσωματώσει την πίστη, να την απονευρώσει πλήρως από κάθε ριζοσπαστικό της στοιχείο, να την ταυτίσει με μια νομιμοφροσύνη προς την άνομη νομοθεσία που το ίδιο έχει επιβάλει.

Ευχόμαστε η γιορτή για την γέννηση του Σωτήρα μας, να αποτελέσει αφορμή, ώστε να αναλογιστούμε τους σκοπούς αυτής της γέννησης.

Advertisements

Posted on Δεκέμβριος 17, 2011, in Χριστιανισμός και κοινωνία and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

  1. Τι βαζω μεσα στο 2012 ? Τη μανα του και τον πατερα του ! ΔΕΗ , ΟΤΕ , ΕΥΔΑΠ , ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ … Μηπως εχεις λεφτα ? Σε κοβω να ΜΗΝ εχεις ! ΟΜΟΡΦΑΑΑΑΝΤΡΑΑΑΑ ΜΟΥ ! ΔΕΝ πειραααααζει….θα σου βαλω και ΧΑΡΑΤΣΙ για να γλυστραει….! !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: