Ο χριστιανός οφείλει να είναι στήριγμα του λαού, και όχι αποκούμπι του συστήματος.

Ζούμε σε περίεργες εποχές. Το σύστημα της εκμετάλλευσης είναι σε κρίση, και η πλουτοκρατία ρίχνει το βάρος της κρίσης της, στην πλάτη του λαού και των εργαζομένων. Καλούνται δηλαδή, να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα, για την κρίση που δημιούργησε η ίδια η πλουτοκρατία. Το αστικό πολιτικό σύστημα που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, έχει απαξιωθεί στα μάτια του λαού, και πλέον επιστρατεύει κάθε εφεδρεία του, ώστε να διασωθεί.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι χριστιανοί είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε την θέση μας, και το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία. Είναι ανάγκη να ζήσουμε, πρώτα εμείς οι ίδιοι, κι έπειτα να μεταφέρουμε και στους υπόλοιπους ανθρώπους, την χριστιανική πίστη, απαλλαγμένη από κάθε μορφή και στοιχείο μοιρολατρίας. Μια πίστη που θα παρακινεί και θα κινητοποιεί σε αγώνα, για την απελευθέρωση του ανθρώπου, σε κάθε επίπεδο (πνευματικό, κοινωνικό).

Ας μιλήσουμε καθαρά! Ο συντηρητισμός που έχει περιβάλει τα μυαλά των θρησκευόμενων, δημιουργεί απαξίωση και καχυποψία για αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενάντια στις δομές του συστήματος που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, εις βάρος των αδυνάτων. Όμως, ο χριστιανός σήμερα, οφείλει να υψώσει προφητική φωνή. Ο χριστιανός οφείλει να είναι επαναστάτης, ενάντια στο αμαρτωλό κατεστημένο. Η θέση του, είναι στο πλευρό του λαού, μαζί με αυτούς που υποφέρουν, κοντά σε όσους που πολεμούν τα αίτια της ανισότητας και της αδικίας. Όχι στα σαλόνια των πλουσίων.

Ο χριστιανός οφείλει να είναι δίπλα στο λαό και να κουβαλά μαζί του τον σταυρό του, κι όχι να του κουνάει το χέρι επιδεικτικά. Ο χριστιανός οφείλει να αναζητά και να επισημαίνει τα κακώς κείμενα, και όχι να κάνει τα στραβά μάτια μπροστά στην εκμετάλλευση. Ο χριστιανός οφείλει να είναι στήριγμα του λαού, και όχι αποκούμπι του συστήματος.

Advertisements

Posted on Μαρτίου 19, 2012, in Χριστιανισμός και κοινωνία and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: