Αυτό που φοβούνται!

Μετά από τις αντικομμουνιστικές κορώνες του πολιτικού προσωπικού της πλουτοκρατίας, τα ηνία στις επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ, τα πήρε η ίδια η πλουτοκρατία! Αναμενόμενο δε, από την άλλη όμως, αυτή η εξέλιξη, ρίχνει κάθε φύλλο συκής που θα επιχειρούσε να κρύψει το ποιους υπηρετούν οι συντηρητικοί και οι σοσιαλδημοκράτες διαχειριστές του συστήματος.

Ο πρόεδρος, λοιπόν, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (Σ.Ε.Β.), κ. Δ. Δασκαλόπουλος, τα έβαλε με την «σταλινική και μηδενιστική Αριστερά που», όπως είπε «αναθεματίζει ουσιαστικά εκ του ασφαλούς τη σημερινή κατάσταση». Προφανώς, για τον εκπρόσωπο της βιομηχανικής πλουτοκρατίας, ο «μηδενισμός» του ΚΚΕ, έχει να κάνει με το ότι δεν συμβιβάζεται με οποιαδήποτε επιλογή διαχείρισης του καπιταλισμού, αλλά αγωνίζεται για την ανατροπή του συστήματος που θρέφει και ενισχύει τα παράσιτα, τους πλουτοκράτες.

Όμως δεν μας ενοχλούν τα σχόλια του εν λόγω κυρίου. Το αντίθετο. Ο φόβος και η ανησυχία των πλουτοκρατών, μπροστά στο ενδεχόμενο της ενίσχυσης του ΚΚΕ, απλώς δίνει άλλον έναν πολύ καλό λόγο, στα λαϊκά στρώματα και στην εργατική τάξη, για να συμπορευτούν και να ενισχύσουν και με την ψήφο τους, το ΚΚΕ. Είναι, πράγματι, η καλύτερη επιλογή, να ενισχύσεις την δύναμη που φοβίζει αυτούς που καθημερινά προσπαθούν μέσα από εκβιασμούς, τρομοκρατία και παραπληροφόρηση, να σε φοβίσουν!

Advertisements

Posted on Μαρτίου 22, 2012, in Αριστερές απόψεις and tagged , , , . Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

 1. Γεγονός είναι ότι το ΚΚΕ δίνει κι αυτό αφορμές με τις αλαζονικές ιδεολογικές του αγκυλώσεις, φίλε… Και αυτό προφανώς δεν το λέω ως αστός ή αστοχριστιανός, αλλά ως «χριστιανός κομμουνιστής» και υπέρμαχος της εθελούσιας κοινοκτημοσύνης των Πατέρων.

  Γενικά, ο μαρξισμός έχει κληρονομήσει από τον καπιταλισμό διάφορα αρνητικά στοιχεία. Θυμίσου τι έλεγε και ο σπουδαίος μαρξιστής θεωρητικός Γκ. Λούκατς ότι «ο μαρξισμός με την αστική επιστήμη δεν διαφέρει ως προς την πρωτοκαθεδρία των οικονομικών κινήτρων στην εξήγηση της ιστορίας, αλλά στην οπτική της ολότητας».

  Πρέπει να φτιάξουμε μια άλλη Αριστερά, που να μην μπορεί να της αποδίδει κανείς μεγαλοβιομήχανος μηδενισμούς και σταλινισμούς, πράγμα που, για να είμαστε ειλικρινείς, καθόλου λάθος δεν είναι βέβαια, αν το απομονώσει κανείς ως μομφή και δεν λάβει υπόψη κατά πόσο νομιμοποιείται ο ΣΕΒ να κάνει τέτοια κριτική.

  Πάντως, ευχαριστώ για την ανάρτηση. Χαιρετισμούς.

 2. Η «αφορμή» που δίνει το ΚΚΕ, είναι ότι δεν αποδέχεται πως μπορεί να υπάρξει καπιταλισμός «με ανθρώπινο πρόσωπο», και φέρνει μπροστά στο λαό την ολοκληρωμένη και ρεαλιστική προοπτική της λαϊκής εξουσίας, όπου τα παράσιτα σαν το κύριο του Σ.Ε.Β., δεν θα μπορούν να διατηρήσουν κανένα από τα προνόμιά τους.

  Ούτε αλαζονείες, ούτε αγκυλώσεις, λοιπόν. Η πολιτική του ΚΚΕ, είναι ρεαλιστική, απλή, και ξεκάθαρη. Όποιος θέλει, συμπορεύεται μαζί του, όποιος δεν θέλει, μπορεί να συνταχθεί πίσω από τον κ. Δασκαλόπουλο, και να κατηγορεί το ΚΚΕ για «σταλινισμό» (με όσα στραβά έχει φορτώσει η αστική προπαγάνδα, αυτόν τον όρο), προφασιζόμενος το ένα ή το άλλο ιδεολόγημα…

  Σαν κομμουνιστής και χριστιανός, σου γράφω και εγώ.

 3. Στο σημερινό Ριζοσπάστη, ο Νίκος Μπογιόπουλος γράφει για τον «κύριο ΣΕΒ»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: