«Το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει!»

«Το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει!»

Πριν από τις εκλογές του Μάη, το ακούσαμε σε όλους τους τόνους, από τα αστικά ΜΜΕ, τα οποία παράφραζαν συνειδητά αυτά που έλεγε το ΚΚΕ, αλλά και από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν ταξικούς στόχους αντίθετους με αυτούς του Κόμματος. Τώρα, πριν από τις νέες εκλογές του Ιούνη, ήδη έχει αρχίσει να στήνεται το ίδιο σκηνικό. Πάλι «το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει».

Στην πραγματικότητα, απλά θέλουν να εμφανίσουν την ψήφο στο ΚΚΕ, ως ψήφο άνευ προοπτικής, ώστε να παρουσιαστεί ως μονόδρομος η ενίσχυση της νέας μεταμφίεσης του παλιού και αποδεδειγμένα απατηλού δίπολου σοσιαλδημοκρατίας-φιλελευθερισμού. Θέλουν όσο τίποτα άλλο, να αποδυναμωθεί το ΚΚΕ, το κόμμα που λέει αλήθειες και είναι σταθερά στην πλευρά του λαού και των εργαζομένων.

Τελικά όμως, μένει να απαντηθεί το ερώτημα: τι είδους κυβέρνηση θέλει το ΚΚΕ;

Το ΚΚΕ, αγωνίζεται σθεναρά για την κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο εργαζόμενος λαός!

Σε πρόσφατη (18/05) συνέντευξη τύπου, η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μίλησε ξεκάθαρα, σχετικά με το ποια είναι αυτή η κυβέρνηση:

«Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα καταργήσει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, που θα τον απαλλάξει από τις δεσμεύσεις της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που θα γίνει ο ιδιοκτήτης του πλούτου της χώρας, θα αποφασίζει τι και πώς θα παράγεται, που θα καταργήσει την ανεργία και τις περιφερειακές ανισότητες. Που θα αναπτύσσει τις διεθνείς οικονομικές συνεργασίες της χώρας με κριτήριο το αμοιβαίο όφελος των λαών.

Θεμελιακή της αρχή στο έργο της είναι η υπηρέτηση των ανθρώπινων αναγκών (και όχι του κέρδους των μονοπωλίων, των καπιταλιστών). Θα κατοχυρώνει το λαϊκό έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω. Ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που ορθώνει το ανάστημα και δε θα συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στις στρατιωτικές επεμβάσεις, στις πολιτικές απειλές και εκβιασμούς εναντίον των λαών που θέλουν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Δεν παίρνει μέρος, με οποιονδήποτε τρόπο, στον ανταγωνισμό για τη ληστεία του πλούτου που ανήκει στους λαούς. Μια κυβέρνηση που μετέχει στον πόλεμο και στον ανταγωνισμό είναι επικίνδυνη και αντιλαϊκή στο εσωτερικό, απέναντι στο δικό της λαό.

Για ποια διακυβέρνηση παλεύει το ΚΚΕ; Σε ποια διακυβέρνηση αναλαμβάνει πρωταγωνιστική ευθύνη;

Παλεύουμε για να αναδείξει ο λαός με εμπροσθοφυλακή την κοινωνικοπολιτική συμμαχία της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολουμένων στην πόλη και στην ύπαιθρο, με συνειδητή του οργάνωση, συμμετοχή και θέληση: Τη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας. Αυτή η κυβέρνηση αξίζει στο λαό.

Ο δρόμος της ΕΕ, με το σημερινό ή κάποιο τροποποιημένο «Σύμφωνό» της, αν βαθύνει η κρίση στην Ευρωζώνη, σημαίνει σχετική και απόλυτη εξαθλίωση, ανεργία, καταπίεση, μόνιμη ανασφάλεια. Κανένα νέο σύμφωνο, κανένα νέο μνημόνιο ή νέα δανειακή συμφωνία δε θα έρθει σε αντιπαράθεση με το στρατηγικό στόχο της ΕΕ που είναι: Ανταγωνιστικότητα – επιχειρηματικότητα – κερδοφορία και αυτός ο στόχος εξυπηρετείται μόνο με όλο και πιο βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Αυτά τα σενάρια πρέπει να τα αντιμετωπίσει έγκαιρα ο λαός με παλλαϊκό κίνημα αντεπίθεσης, ριζωμένο στους τόπους δουλειάς, στα γραφεία. Εδώ κρίνεται αν ο λαός θα αποσπάσει παραχωρήσεις, αν τελικά θα νικήσει. Χωρίς ενισχυμένο ΚΚΕ στο κίνημα και στη Βουλή δε θα είναι αποτελεσματική η λαϊκή αντεπίθεση.

Μονόδρομος για τη λαϊκή ευημερία είναι η ρήξη και με την ΕΕ και με την κυριαρχία των μονοπωλίων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.»

Αυτή είναι η κυβέρνηση για την οποία αγωνίζεται το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ, θέλει να είναι εμπροσθοφυλακή σε μια κυβέρνηση πραγματικής λαϊκής εξουσίας.

Μια τέτοια κυβέρνηση, δεν μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τη διαχείριση της εκμετάλλευσης και του ευρωμονόδρομου. Οι ίδιοι οι επίδοξοι διαχειριστές του συστήματος της εκμετάλλευσης, δεν θέλουν την γνήσια λαϊκή κυβέρνηση για την οποία αγωνίζεται το ΚΚΕ, έστω κι αν προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό, με τα γελοία καλέσματά τους, για κάλπικη ενότητα «της Αριστεράς». Στην πραγματικότητα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει καμία ενότητα με το ΚΚΕ, καθώς:

  • έχει πολιτική και προοπτική εντελώς διαφορετική από αυτήν του ΚΚΕ.
  • έχει ενσωματώσει αστικές πολιτικές τακτικές: ιδιαίτερα αυτήν της κωλοτούμπας. Και γνωρίζει καλά πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να τον μιμηθεί, και να κάνει απανωτές κωλοτούμπες, για να πει τελικά πως δεν εννοούσε κυριολεχτικά όλα όσα έλεγε πριν από τις εκλογές, κοροϊδεύοντας το λαό.

Η ψήφος στο ΚΚΕ, είναι ψήφος προοπτικής.
Είναι ψήφος αντίστασης, αλλά και αντεπίθεσης.
Είναι ψήφος για την κυβέρνηση που έχει πραγματικά ανάγκη ο εργαζόμενος λαός!

Advertisements

Posted on Μαΐου 20, 2012, in Αριστερές απόψεις and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: