Οι «αντισυστημικοί» φασίστες…

Οι μετανάστες που έχουν ξεριζωθεί από τις πατρίδες τους, εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών που δημιουργούν πείνα και πολέμους, είναι κομμάτι της εργατικής τάξης. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την κοινωνική-οικονομική αδικία και ανισότητα, για την ανεργία, για την κρίση, είναι οι καπιταλιστές, τα μονοπώλια και η δραστηριότητά τους.

Οι ψευτοπατριώτες «εθνικιστές» φασίστες, μπορεί να το παίζουν «αντισυστημικοί», όμως στην πραγματικότητα είναι πιστά σκυλιά (για την ακρίβεια, μαντρόσκυλα) του συστήματος. Τα βάζουν με τους ξένους μετανάστες, ξερνώντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, στρέφοντάς τους ενάντια σε ένα άλλο κομμάτι της εργατικής τάξης, ενώ την ίδια στιγμή βγάζουν λάδι αυτούς που ξεζουμίζουν στην πραγματικότητα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα: τους καπιταλιστές.

Η Χρυσή Αυγή με τα δουλεμπορικά γραφεία που βρίσκουν δουλειές με 14 και 18 ευρώ μεροκάματο, σε κείμενό της (6/9/12) διακηρύττει πως «το μαρξιστικό ιδεολόγημα της “πάλης των τάξεων”, που υιοθετήθηκε με ανακούφιση από την εξίσου υλιστική δεξιά, εφηύρε τον “ταξικό εχθρό”. Εργαζόμενοι και εργοδότες, αντί να συνεργάζονται ως απαραίτητα μέλη του ίδιου επιχειρηματικού οργανισμού για την ευημερία του και -κατ’ επέκτασιν- την ευημερία των ιδίων και του εθνικού συνόλου, έλαβαν θέσεις αντιπάλων, με τις “ευλογίες” των ανάξιων κυβερνήσεων.”

Οι ρατσιστές φασίστες, υπηρετούν πιστά το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης, καθώς είναι υπέρ της ταξικής υποταγής των εργαζομένων στα αφεντικά και στους καπιταλιστές, ρίχνοντας το φταίξιμο για την κατάσταση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα στους μετανάστες. Λειτουργούν ως αερόσακος του συστήματος, αποπροσανατολίζοντας τμήματα του λαού και αποκρύπτοντας τους πραγματικούς υπεύθυνους για την εξαθλίωση των ανθρώπων. Ταυτόχρονα προετοιμάζονται να χτυπήσουν το λαϊκό-ταξικό-εργατικό κίνημα. Πιο συστημικοί, δεν γίνεται…

Advertisements

Posted on Φεβρουαρίου 11, 2013, in Ρατσισμός/Φασισμός and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: