Συγνώμη, αλλά δεν θα πάρουμε…

Από αυτό το ιστολόγιο, έχουμε εξαρχής δηλώσει ότι είμαστε χριστιανοί και κομμουνιστές. Είμαστε κομμουνιστές, με την έννοια ότι είμαστε ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης και σε κάθε μορφή διαχείρισής του. Θεωρούμε ότι το σύστημα του καπιταλισμού δεν μπορεί να γίνει πιο «ανθρώπινο», και ότι μόνος δρόμος υπέρ του λαού, είναι η συντριβή του δομών και η ανατροπή του καπιταλισμού, ενώ η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να πάρουν την εξουσία και τον πλούτο που παράγουν στα χέρια τους, μέσω την κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής.

Αυτή είναι η πολιτική μας θέση. Αν τώρα υπάρχουν κόμματα, κινήσεις, οργανώσεις, ιστοσελίδες, άτομα, που έχουν πρόβλημα με την θρησκευτική μας πίστη, και θέλουν να μας θεωρούν «ελαττωματικούς» κομμουνιστές με ελλειπή ταξική συνείδηση, επειδή δεν ασπαζόμαστε κάθε φιλοσοφική πτυχή του διαλεκτικού υλισμού, το πρόβλημα το έχουν αυτοί.

Εμείς πιστεύουμε ότι η εργατική τάξη δεν πρέπει να διαχωρίζεται ανάλογα με την θρησκευτική ή μη συνείδηση του καθενός. Βέβαια, κι άλλοι λένε ότι το πιστεύουν αυτό, όμως από πίσω σπεύδουν να ψιθυρίσουν ότι εμείς που έχουμε θρησκευτική συνείδηση, είμαστε «χωριάτες» του προλεταριάτου και ταξικοί «ταρζάν», που μας ανέχονται και δείχνουν κατανόηση, ενώ έχουν ως μακροπρόθεσμο στόχο να χάσουμε τελικά την θρησκευτική μας συνείδηση. Συγνώμη, αλλά δεν θα πάρουμε…

Advertisements

Posted on Φεβρουαρίου 13, 2013, in Χριστιανισμός και πολιτική and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. …αν και δεν είμαι ούτε κομμουνιστής, ούτε χριστιανός

    🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: