Όταν η ανεργία πλησιάζει στο 30%…

Οι πολιτικές που προστατεύουν τα κέρδη των καπιταλιστών, σπρώχνοντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, κατάφεραν να εκτοξεύσουν την ανεργία στο 27% (Νοέμβρης 2012), ενώ το ποσοστό των άνεργων νέων έως 24ων ετών ανήλθε στο εξωφρενικό 61,7%. Σε αυτούς που εργάζονται, ας υπολογίσουμε όλους αυτούς που δουλεύουν 4ωρα και 6ωρα παίρνοντας μισθούς πείνας. Εξάλλου, σύμφωνα με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της εταιρίας Allied Shipbroking που δραστηριοποιείται στις αγοραπωλησίες πλοίων από την αρχή του χρόνου και «μέσα σε 40 μέρες οι Έλληνες εφοπλιστές απέκτησαν 40 πλοία επενδύοντας 453,4 εκατ. δολάρια»*.

Αυτό είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης! Από την μία ζάμπλουτοι καπιταλιστές με αμύθητα πλούτη, και από την άλλη ο λαός, που σπρώχνεται στην ανεργία και αναγκάζεται να πουλήσει την εργατική του δύναμη, για ένα κομμάτι ψωμί και χωρίς δικαιώματα.

Το σύστημα της εκμετάλλευσης, δεν μπορεί να γίνει «ανθρώπινο». Μπορεί όμως να ανατραπεί! Ο ενιαίος, συνειδητός και οργανωμένος αγώνας της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων με την προοπτική της ανατροπής του καπιταλισμού, θα μπορέσει να κάνει τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, μέσω της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής, που σήμερα έχουν στην κατοχή τους οι παρασιτικοί καπιταλιστές και τα μονοπώλια.

Advertisements

Posted on Φεβρουαρίου 15, 2013, in Ενημέρωση and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: