Αντίο Ούγκο!

«Ο Ιησούς, ήταν μαζί μου σε δύσκολους καιρούς, και σε κρίσιμες στιγμές. Λοιπόν, ο Ιησούς Χριστός είναι αναμφίβολα μια ιστορική προσωπικότητα –ήταν κάποιος που επαναστάτησε, ένας αντιιμπεριαλιστής. Αντιμετώπισε την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία…. Επειδή, ποιος μπορεί να πιστέψει πως ο Ιησούς ήταν καπιταλιστής; Όχι. Ο Ιούδας ήταν ο καπιταλιστής, που πήρε τα νομίσματα! Ο Χριστός ήταν επαναστάτης. Αντιμετώπισε τις θρησκευτικές ιεραρχίες. Αντιμετώπισε την οικονομική δύναμη της εποχής του. Προτίμησε τον θάνατο υπερασπίζοντας τα ανθρωπιστικά ιδεώδη του, με τα οποία προώθησε την αλλαγή…. Αυτός είναι ο δικός μας Ιησούς Χριστός.»

«Ιησού, δώσε μου το στεφάνι σου. Δώσε μου τον σταυρό σου, τα αγκάθια σου κι ας ματώσω. Αλλά δώσε μου και ζωή, γιατί πρέπει να προσφέρω περισσότερα σε αυτή τη χώρα, σε αυτόν τον λαό.»

Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας (1954-2013)

O Ούγκο Τσάβες υπήρξε ένας ηγέτης, που προσπάθησε να βοηθήσει τον λαό του και αντιτάχθηκε στα ιμπεριαλιστικά γεράκια και στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας της χώρας του, προωθόντας σημαντικά προγράμματα για την υγεία, την εκπαίδευση, την αντιμετώπιση της φτώχειας του λαού κ.λπ. Είχε αντιληφθεί τον πραγματικό ριζοσπαστικό χαρακτήρα της χριστιανικής πίστης, και η πολιτική του δράση συμβάδιζε αρμονικά με την πίστη του. Μπορεί να μην συμφωνούμε με κάποιες πτυχές της πολιτικής του, όμως αναγνωρίζουμε ότι η δράση του και η προσφορά του ήταν πολύ σημαντική. Ο θάνατός του, είναι μια μεγάλη απώλεια για τον λαό της Βενεζουέλας.

Advertisements

Posted on Μαρτίου 7, 2013, in Σκέψεις και σχόλια and tagged , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Αξιοσημείωτη η οποτική γωνία που είδες το θέμα …

    Πολύ πολύ Καλημέρα !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: