Για την Κική Δημουλά και τους «ανθρώπους του πνεύματος»

Για άλλη μια φορά, οι στίχοι του Φώντα Λάδη για τον φασισμό, φανερώνουν την οξυδέρκειά τους: «και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα / αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.»

Η περίπτωση με τα ξενοφοβικά σχόλια της γνωστής ποιήτριας Κικής Δημουλά, ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, επειδή πιάνουν όλα τα παγκάκια κ.λπ., δείχνει για ακόμα μια φορά, ότι η έλλειψη ταξικής αντιμετώπισης των καταστάσεων, μπορεί, ακόμα κι αυτούς που θεωρούνται «άνθρωποι τους πνεύματος», να τους μετατρέψει σε τομάρια!

Δε θα λιθοβολήσουμε την κ. Δημουλά, εξάλλου με βάση τον συναγελασμό της με τις πολιτικές που υπερασπίζονται το σύστημα της εκμετάλλευσης*, δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Όμως, πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο, πως οι «άνθρωποι του πνεύματος», οι οποίοι δεν είναι ξεκάθαρα με την πλευρά των αδυνάτων, των καταπιεσμένων, των προλετάριων της γης και των εργατών, είτε είναι ουσιαστικά άχρηστοι για την υπόθεση της δικαιοσύνης και της πραγματικής ελευθερίας, είτε μπορεί ακόμα και να περάσουν ξεκάθαρα στο στρατόπεδο των εχθρών της εργατικής τάξης και του λαού.

*. «Να θυμηθούμε ότι ήταν η πρώτη που στάθηκε στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή, λίγο μετά την πρωθυπουργοποίησή του, εκφράζοντας την ευχή να πετάξουμε το ακόντιο λίγο μακρύτερα». Όταν υπουργός Επικρατείας ήταν ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, επί Νέας Δημοκρατίας, ένα βιβλίο της με πεζά κείμενα, το «Εκτός σχεδίου», μοιραζόταν ως κυβερνητικό χριστουγεννιάτικο δώρο σε δημοσιογράφους, ενώ το καλοκαίρι του 2011 η ποιήτρια συνυπέγραψε μαζί με άλλους 31 διανοούμενους ένα κείμενο υποστήριξης του μνημονίου (μεταμφιεσμένο σε έκκληση για τη σωτηρία της χώρας) και τώρα γκρινιάζει για τα κατειλημμένα παγκάκια.» mao.gr

Advertisements

Posted on Μαΐου 7, 2013, in Ενημέρωση and tagged , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: