Απελευθέρωση απ’ την «ελευθερία» του καπιταλισμού

Οι υπερασπιστές του καπιταλιστικού συστήματος, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία, όλοι ενδιαφέρονται για την ελευθερία! Θέλουν να είναι ελεύθεροι να τσακίζουν τους εργάτες και να ξεζουμίζουν το λαό, ώστε να εξασφαλίζουν όλο και περισσότερα κέρδη. Η «ελευθερία» της δικτατορίας των μονοπωλίων, δεν είναι πραγματική ελευθερία για το λαό!

Η εργατική τάξη και ο λαός, θα νοιώσουν ελεύθεροι όταν οι καπιταλιστές, δεν θα έχουν την ελευθερία να εκμεταλλεύονται, να εκβιάζουν, να καταδικάζουν στην εξαθλίωση το λαό και να αρπάζουν τον πλούτο που παράγεται με τον κόπο του.

Πολλοί, θεωρούν υπερβολικό τον όρο «δικτατορία του προλεταριάτου», όμως στις ταξικές κοινωνίες που ζούμε, η στέρηση του «δικαιώματος» και της «ελευθερίας» να υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι πρωταρχικός όρος για να υπάρξει πραγματική απελευθέρωση για το λαό. Η στέρηση της «ελευθερίας» να μπορούν οι καπιταλιστές να είναι κάτοχοι των μέσων παραγωγής, είναι βασική προϋπόθεση για να μπορέσουν οι άνθρωποι να γίνουν κυρίαρχοι στις ζωές τους.

Posted on Ιουλίου 14, 2013, in Αντικαπιταλιστική προοπτική and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. ΙΕΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ

    ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ?

  2. “Ο άνθρωπος δε ζει μόνο με ψωμί”, όμως για να ζήσει, το ψωμί του είναι απαραίτητο. Το ζήτημα με το οποίο ασχολείται ο σοσιαλισμός και επιδιώκει να δώσει λύσεις είναι κυρίως αυτή η «εξασφάλιση του ψωμιού».

    Μπορεί να θεωρώ πως ο χριστιανισμός είναι ικανός να παρέχει στον άνθρωπο ένα αύταρκες βίωμα και μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία για τη ζωή, αλλά αυτό δεν με κάνει να αμφισβητώ και να απορρίπτω την θετική συνεισφορά και τις αξιοποιήσιμες πτυχές του σοσιαλισμού, στο κοινωνικό επίπεδο.

    Εξάλλου, πολλές φορές συναντώ χριστιανούς, πολύ πιο αποπροσανατολισμένους από τους κομμουνιστές, σε μια μεγάλη σειρά από ζητήματα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: