Φασίστες και υπερασπιστές του καπιταλισμού, χέρι-χέρι στον αντικομμουνισμό!

Οι υπερασπιστές του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά και τα διάφορα φασισταριά που παίζουν τον ρόλο του μαντρόσκυλου του συστήματος, έχουν ένα βασικό μέλημα: να διδάξουν στο λαό την υποταγή και τον συμβιβασμό με το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Όπως είχαμε γράψει, η Χρυσή Αυγή ως γέννημα-θρέμμα του συστήματος, λογικό είναι να του προσφέρει ποικίλες υπηρεσίες. Μία από αυτές, είναι η δυνατότητα που δίνεται σε κάποιους, να επιχειρούν την ανιστόρητη και επικίνδυνη εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό. 

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, σε πρόσφατες δηλώσεις του στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε: «Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους», και φανερώνοντας ότι ο πραγματικός στόχος είναι το λαϊκό κίνημα που αμφισβητεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του, ανέφερε: «Από τη μια πλευρά έχουμε τη Χρυσή Αυγή και από την άλλη μια ακραία αντιπολίτευση, η οποία λέει να βγούμε από το ΝΑΤΟ, από την ΕΕ, έξω από το ευρώ, δεν είναι κάτι το οποίο θα ήταν εποικοδομητικό για την ελληνική υπόθεση«.

Η καλλιέργεια της, επικίνδυνης για το λαό, θεωρίας των δύο άκρων, έχει πολλά πλοκάμια. Ένα από αυτά (και αρκετά βασικό) είναι η παραχάραξη και η διαστρέβλωση της ιστορίας. Λοιπόν, τι γίνεται; Διάφορα φασισταριά και απολογητές του ναζισμού, επιχειρούν να καταδείξουν το «κακό» και «σκληρό» πρόσωπο του κομμουνισμού, ώστε να λάβουν (προφανώς) κάποιου είδους εξιλέωση για την απάνθρωπη «ιδεολογία» που πρεσβεύουν και για τα εγκλήματα που είναι φορτωμένη αυτή.

Επιχειρούν να ανακαλύψουν κομμουνιστικά «εγκλήματα» και «εκατομμύρια νεκρούς» (!) εξαιτίας του… σοσιαλισμού! Από την εποχή που ο Γκέμπελς επιχείρησε να φορτώσει το Κατίν στους Σοβιετικούς (και ακόμα πιο πριν) μέχρι σήμερα, οι συκοφαντίες και αυτού του είδους και η αντικομμουνιστική προπαγάνδα, είναι στην ημερήσια διάταξη των φασιστοειδών. Και όλα αυτά, με τις ευλογίες, την επιβράβευση και την υποκίνηση των καπιταλιστών.

Εξάλλου, ο φασισμός, ως γέννημα-θρέμμα του συστήματος, υπηρετεί έναν κοινό «μεγάλο σκοπό» με τον καπιταλισμό: το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος και την καταπολέμηση της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης, των κομμουνιστών. Αυτά που γίνονται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, δεν αφήνουν αμφιβολίες ότι ο καπιταλισμός, αν συναγωνίζεται σε κάτι τα μαντρόσκυλά του, αυτό είναι το ποιος θα αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά το λαϊκό κίνημα και την αντικαπιταλιστική προοπτική.

Έτσι λοιπόν, δεν είναι διόλου παράξενο, που οι υπέρμαχοι του καπιταλισμού αξιοποιούν και με το παραπάνω τις φιλοναζιστικές πηγές, ενάντια στον κομμουνισμό και το σοσιαλισμό.

Μια απ’ αυτές είναι το προαναφερόμενο, γκεμπελικής επινόησης, Κατίν. Μια άλλη, είναι οι δακρύβρεχτες εξιστορήσεις των «βασανισμένων» φιλοναζιστών, φιλοφασιστών, αντικομμουνιστών, που αγωνίζονταν για την παλινόρθωση του συστήματος της εκμετάλλευσης, και… ταλαιπωρήθηκαν στα γκούλαγκ! Ναι, καλά καταλάβατε: μιλάω, κατά κύριο λόγο, για τον Αλεξάντρ Σολζενίτσιν.

Όπως αναφέρει ο Νικόλαος Μόττας, στο κατατοπιστικό του άρθρο (διαβάστε το ολόκληρο από εδώ): «Η καρδιά του έργου που άφησε πίσω του ο Σολζενίτσιν είναι το μίσος ενάντια στον κομμουνισμό. Ο ίδιος επιχείρησε να ηρωοποιήσει τον εαυτό του, παρουσιαζόμενος ως διωκόμενος αντιφρονούντας της σταλινικής περιόδου. Όσοι τον εκθειάζουν ξεχνούν ότι η καταδίκη του σε οκταετή φυλάκιση το 1946 έγινε εξαιτίας της αντεπαναστατικής, φιλοναζιστικής προπαγάνδας στην οποία είχε επιδοθεί. Δεν έκρυψε ουδέποτε την συμπάθειά του στο ναζιστικό καθεστώς, κατηγορώντας μάλιστα τον Στάλιν ότι οδήγησε την ΕΣΣΔ σε πόλεμο (!) αντί να συνάψει συμφωνία με το Τρίτο Ράιχ. Για τον Σολζενίτσιν, ήταν ο Στάλιν που έφταιγε για τα εκατομμύρια θυμάτων που έδωσε η Σοβιετική Ένωση ενάντια στο φασισμό και όχι η ιμπεριαλιστική, επεκτατική πολιτική της ναζιστικής Γερμανίας και του Άξονα. Σε μια εκτίμηση του, χρόνια αργότερα, για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο ίδιος δεν έκανε προσπάθεια να κρύψει τις φασιστικές του απόψεις: «Ο γερμανικός στρατός θα μπορούσε να είχε ελευθερώσει την Σοβιετική Ένωση από τον Κομμουνισμό αλλά ο Χίτλερ ήταν ηλίθιος και δεν χρησιμοποίησε αυτό το όπλο». Το – κατά τον Σολζενίτσιν – «όπλο» δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τις προσπάθειες αντισταλινικών για εκ των έσω διάλυση της ΕΣΣΔ και παράδοση του σοβιετικού λαού στις ναζιστικές δυνάμεις. Τόσο πατριώτης ήταν ο αγαπημένος αντικομμουνιστής της Δύσης.»

Στην ιστορία της οικοδόμησης του σοσιαλισμού υπήρξαν λάθη και υπερβολές. Οι κομμουνιστές και οι αριστεροί, αυτά τα εξετάζουμε με σκοπό την βελτίωση στην εφαρμογή της ανθρωπιστικής ιδεολογίας του κομμουνισμού, η οποία αγωνίζεται για την απελευθέρωση από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η «κριτική» διάφορων φιλελεύθερων, αστών και λοιπών υπερασπιστών του συστήματος, δεν είναι επ’ ουδενί καλοπροαίρετη. Χέρι-χέρι με τους φασίστες, επιχειρούν να συκοφαντήσουν το σοσιαλισμό, να τσακίσουν το κίνημα (με κάθε τρόπο), να αποτρέψουν τα λαϊκά στρώματα από την αντικαπιταλιστική προοπτική της λαϊκής εξουσίας και να διαιωνίσουν την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Advertisements

Posted on Οκτώβριος 7, 2013, in Ενημέρωση and tagged , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: