Ο πραγματικός διαχωρισμός

Σήμερα, ο όρος «αριστερά» είναι ξεχειλωμένος. Ως «αριστεροί» χαρακτηρίζονται οι κομμουνιστές που αγωνίζονται για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, ως «αριστεροί» εμφανίζονται και πολιτικοί χώροι που προσπαθούν να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα του καπιταλιστικού συστήματος.

«Αριστερά» χαρακτηρίζεται ένας από τους βασικούς πυλώνες του συστήματος, η σοσιαλδημοκρατία. «Αριστερά», επίσης, χαρακτηρίζεται ο οπορτουνιστικός χώρος που σπέρνει αυταπάτες πως ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει «ανθρώπινος» και να υπάρξει πραγματικά φιλολαϊκή πολιτική με τους καπιταλιστές να έχουν στην κατοχή τους τα μέσα παραγωγής.

Δεν εξυπηρετούν, σε καμία περίπτωση, τα λαϊκά στρώματα και τους ανθρώπους της εργασίας, παρελθοντικοί διαχωρισμοί των πολιτών σε «αριστερούς» και «δεξιούς». Ο λαός πρέπει να οργανωθεί με βάση την ταξική του θέση.

Η εργατική τάξη, οι φτωχοί αγρότες, τα λαϊκά τμήματα των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, των μισοπρολετάριων, των ανέργων, των μεταναστών, μέσα από μια πλατιά λαϊκή συμμαχία, πρέπει να συνταχθούν και να αγωνιστούν οργανωμένα για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και του κεφαλαίου, δηλαδή να αγωνιστούν για την καθολική κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας με το λαό στην εξουσία.

Ο πραγματικός διαχωρισμός είναι ανάμεσα στο λαό και στους καπιταλιστές. Ανάμεσα στους φτωχούς και στους πλούσιους.

υ.γ. Κουίζ: Εκτός από τους καπιταλιστές και τα τσιράκια τους, ποιοι άλλοι (αν κι αυτοί στα «τσιράκια» υπάγονται) είναι ενάντια στην ταξική συνειδητοποίηση του λαού;

Advertisements

Posted on Οκτώβριος 15, 2013, in Αντικαπιταλιστική προοπτική and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: