Ο Στάλιν και ο «αντίχριστος» σοσιαλισμός

Όπως έγινε γνωστό από τον ιστορικό και μπλόγκερ Μιχαήλ Μπάμπκιν, οι εκδόσεις του πιο σημαντικού μοναστηριού της Ρωσίας, της Λαύρας της Αγίας Τριάδας στην έδρα του Πατριαρχείου της Μόσχας, εξέδωσαν ένα ημερολόγιο για το 2014, αφιερωμένο στον Ιωσήφ Στάλιν! Οι αντιδράσεις που υπήρξαν στους κύκλους της επίσημης Ρωσικής Εκκλησίας, ήταν φυσιολογικές. Μην ξεχνάμε πως η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, έχει φτάσει στο σημείο να αγιοποιήσει τον τελευταίο Τσάρο της Ρωσίας, Νικόλαο Β’.

Η επίσημη ιεραρχία της Ρωσικής Εκκλησίας, λοιπόν, θεώρησε «ηθικώς απαράδεκτη» την έκδοση αυτού του ημερολογίου από εκκλησιαστικές εγκαταστάσεις, επικαλούμενη ως επιχείρημα τους λεγόμενους «σταλινικούς διωγμούς» εναντίον της Εκκλησίας, και τελικά ο υπεύθυνος της έκδοσης απολύθηκε. Όμως το ημερολόγιο είχε ήδη κυκλοφορήσει!

Είναι αλήθεια πως στην πρώιμη περίοδο του Στάλιν στην ΕΣΣΔ, υπήρξαν διώξεις σε εκκλησιαστικούς παράγοντες. Αυτοί όμως που θέλουν να στιγματίσουν τον Σοβιετικό σοσιαλισμό ως ντε φάκτο «αιμοδιψή» και «αντίχριστο», ξεχνούν ότι οι διώξεις αυτές έγιναν για πολιτικούς -και όχι θρησκευτικούς- λόγους (έστω κι αν υπήρξαν υπερβολές ή αστοχίες), καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του κλήρου και της εκκλησιαστικής ιεραρχίας είχε ταχθεί υπέρ της αντεπανάστασης, ξεχνούν ότι ο ίδιος ο Λένιν έλεγε πως ακόμα και οι παπάδες μπορούσαν να γίνουν μέλη του επαναστατικού κόμματος*, ξεχνούν ότι υπήρξε μια σημαντική μερίδα της εκκλησίας που τάχθηκε υπέρ της επανάστασης και συγκρότησε τη λεγόμενη «Ζώσα Εκκλησία», ξεχνούν ότι τελικά η αποκατάσταση των σχέσεων της Σοβιετικής εξουσίας και της επίσημης Εκκλησίας έλαβε χώρα, με πρωτοβουλία του ίδιου του Στάλιν, το 1943 και πως το Πατριαρχείο της Μόσχας που ήταν καταργημένο από τον καιρό του Μεγάλου Πέτρου επαναλειτουργεί ουσιαστικά από τότε.

*. Λένιν Άπαντα. τόμος 17. εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή. σελ. 423-434.

Διαβάστε ακόμα: Η θρησκεία στην ΕΣΣΔ

Advertisements

Posted on Ιανουαρίου 11, 2014, in Ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

 1. Ο Στάλιν τηρουμένων των αναλογιών θα πρέπει να συγκριθεί με τους αντίστοιχους ηγέτες της εποχής του και τα αποτελέσματα που εφερε η διακυβέρνηση στους πολίτες της και γενικώτερα στην εμπέδωση των γεωπολιτικών στόχων τους
  .Ετσι εχουμε κατά την διακυβέρνησητου Στάλιν 1923-1953
  1) Στερέωσε την σοσιαλιστική επανάσταση και οικοδόμησε τον σοσιαλισμό μετατρεπωντας της Ρωσία ΑΠ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΔΎΝΑΜΗ
  2) Ελυσε ταο επισιστικό πρόβλημα, της Ρωσίας με την πετυχημένη μεταρύθμιση της υπαθρου δημιουργώντας τα κολχόζ και τα σοβχός(ιδιωτικούς και κρατικούς συνεταιρισμούς) καταργώντας τα τσιφλίκια που εκμεταλεύονταν εκατομμύρια αγροτών σαν δουλοποίκους.
  3) Το1931-1938 με την εκβιομηχάνηση-Ενεργειακά έργα-‘εργα οδοποίιοας οι ρυθμοί ανάπτυξης της Σοβιετικής Ενωσης ήταν 16% ετησίως πολύ πάνω από τα δυτικά κράτη που τα κατέπνιγαν τα τραγικά αποτελέσματα της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης 1929-1931που προκάλεσε ανθρωπιστική καταστροφή με δεκαδες εκατομμύρια νεκρούς σε όλο τον δυτικό κόσμο.
  4) ΄Με τη μεγαλοφυή συμφωνία Ριμπέρετ-Μολότωφ εστρεψε την Ναζιστική Γερμανία κατά της Δύσης και πήρε σημαντικό χρόνο για να προετημάσει την άμυνα της Σοβιετικής Ενωσης.
  5) Σήκωσε το κύριο βάρος στον αγώνα κατά του φασισμού όπου μετά την μεγάλη νίκη στο Σταλιγκραντ έγυρε ολοκληρωτικά η πλάστιγκα υπερ των συμμάχων (Σοβιετική Ένωση, Αγγλία, ΗΠΑ)
  6) Διαπραγματεύτηκε με τον πιο επωφελή τρόπο στην Γιαλτα για τον Σοσιαλισμό όπου αυξησε την σφαίρα επιρροής του σοσιαλισμού σε όλη την ανατολική Ευρώπη , και συνέβάλε και στην νίκη των Κινέζων Κομμουνιστών του Μαο Τσε Ντουγκ στο βιετνάμ και την Κορέα.
  Ο λαος τον αγάπησε γιατί τους εκανε αφέντες στον τόπο τουςοικοδομώντας ενα κοινωνικό συστημα χωρίς παράσιτα και εκμεταλευτές και καλλιερησε στον Σοβιετικό λαό τις μεγάλες αρετές της αυτοθυσίας, αγωνιστικόιτητας , δικαιοσύνυς για το γενικό καλό, την αρετή δηλαδή που λενε οι Αρχαίοι Έλληνες.
  Πολλά χόντρα ψέμματα για ανθρωπιστική καταστροφή κατα την αγοτική μεταρυθμιση στην τσιφλικαδοκρατούμενη Ουκρανία(Η Ανθρωπιστική καταστροφή είχε γίνει από την αντεπαναστατική επεμβαση 14 κρατων στην Ρωσία 1918-1920 μεταξύ αυτών και του Βενιζέλου που προσπάθησε να χρησιμοποίησει τους Ελληνικής καταγωγής Ρώσους με σκοπό να τους εκθέσει σε κίνδυνο)
  Στον σοσιαλισμό δεν μπορεί να γίνει καμια ανθρωπιστική καταστροφή γιατί υπάρχει η οργάνωση ωστε να διοχετευτεί η τροφή σε όλο τον κόσμο ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ καθημερινα ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ από πολέμους, φτώχεια, ανεργία πεγκληματικότητα κ.λ.π .Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μπορεί να μιλάνε για σκοινί.
  Καποτε πρεπει να σταματήσει αυτή η λασπολόγια που καθοδηγείται από τις πιο σκοτεινές δινάμεις γιατί φοβούνται μην δημιουργηθούν και άλλοι έντιμοι ηγέτες όπως ο Στάλιν
  Ο Στάλιν και σύμφωνα με τα λογια του Τσώρτσιλ είναι ο ποιό μεγάλος πετυχήμενος ηγέτης του 20ου αιώνα που μπροστά του οι αλλοι σκύβουν με δέος.
  Τον αν οι επιγόνοι του΄(Κρουτσώφ, Μπρεσνιέφ Γκομπαρτώφ φανηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και δεν εκαναν τις απαραίτητες μεταρυθμίσεις ;ωστε να εκσυχρονίστει ο σοσιαλισμόςκαι να κυριαργήσει παγκοσμίως είναι ενα άλλο θέμα .
  Αλλά είναι ανέκδοτο και χονδροειδές ψέμμα ότι για την ανικανότητα τους τους φταίει νο Στάλιν.
  Τιμή και δόξα σε ενα μεγάλο ηγέτη που είναι παγκόσμιο σύμβολο όλων των καταπιεσμένων.

 2. Όσο υπήρχε Η Σοβιετική Ένωση, για να μην στραφεί ο κοσμος
  προς τον κομμουνισμό, τα δυτικά κρατη αναγκάστηκαν να κάνουν μεγάλες
  μεταρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων όπως: Αυξήσεις στους μισθούς, μείωση
  της ανεργίας, καθιέρωση 35 ώρου εργασίας εβδομαδιαίως, ασφάλιση όλων των
  εργαζομένων, μείωση των ορίων ηλικίας στην συνταξιόδότηση, υποστήριξη της
  μεσαίας τάξης, ποιότητα στην ζωή των πολιτών π.χ κατοικία για όλους ,
  κοινωνική μέριμνα κ.λ.π.
  Τώρα που ανατράπηκε ο σοσιαλισμός όλες αυτές τις κατακτήσεις τις παίρνουν πίσω ΣΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΔΑΝΕΙΚΕΣ, και μας κοροιδευούν ξεδιάντροπα και γλεντάνε οι πολυεθνικές και οι τραπεζέτες θέλοντας να καταδικάσουν τους λαούς να ζούν σε αιώνια φτώχια, σε καθεστώς ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, παράλληλα καταστρέφουν την μικρομεσαία τάξη αδιαφορώντας για την τύχη αυτών των ανθρώπων, συκοφαντώντας τους ανθρώπους ότι για τα προβληματα τους φταεί η ευμαρια τους , και όχι ότι καποιοί στο όνομα του κέρδους αποφάσισαν ΒΙΑΙΑ να ΦΤΩΧΥΝΟΥΝ τους λαούς .
  Σε όλα αυτά συνέβαλαν οι διάφοροι δεξιοί αναθεωρητές-καριερίστες που κυβέρνησαν την Σοβιετική Ένωση από το 1956 και μετά , και που αντί να κάνουν τον σοσιαλισμό ποιό σύγχρονο και πιο ελκυστικό και πιο πλουραλιστικό,ώστε πραγματικά να κυβερνά ό λαός, παγίωσαν γραφειοκρατικές μορφές διακυβέρνησης κυβερνώντας σαν κάστα πάνω από την κοινωνία μακρυά απο τον λαό και τα σύγχρόνα προβληματά του εκφυλιζοντας βαθμιαία το σοσιαλιστικό προετημάζοντας την ανατροπή του.

  Σε αντίθεση με της εποχή της δεκαετίας του 1930 την εποχή της διακυβέρνησης του Στάλιν στην Σοβιετικής ΄Ενωσης που πάρθηκαν ρηξηκελεθρα μέτρα στην αγροτική οικονομία με την δημιουργία των κρατικών και ιδιωτικών συνεταιρισμών, καθώς και στην ανάπτυξη της βαρειάς και ελαφράς βιομηχανίας ώστε να επιτεύχθει το οικονομικό θαύμα της που είχαμε ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης τουλάχιστον 16% ετησίως. Ενώ την ιδια χρονική περίοδο οι καπιταλιστικές χώρες της δύσης ,βίωναν τα αποτέλεσματα της οικονομικής κρίσης του 1929 με τις αλεπάλληλες φτωχεύσεις των χωρών της δύσης. με αποτέλεσμα.εκατομμύρια νεκρούς από την φτώχεια και την οικονομική εξαθλίωση κρίση που ο καπιταλισμός προσπάθησε να την ξεπεράσει δημιουργώντας το β΄παγκόσμιο πόλεμο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: