Αριστερά κι «αριστερά»!

Δε θέλει τα μνημόνια και το ΔΝΤ, όμως θέλει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Δε θέλει τον νεοφιλελευθερισμό, όμως δεν την χαλάει ένα διαφορετικό, «αριστερό», μείγμα διαχείρισης του καπιταλισμού.

Πρόκειται για εκείνη την «αριστερά», που επιχειρεί να αναπαλαιώσει και να ντύσει με «ριζοσπαστικό» μανδύα τη μπαγιάτικη σούπα της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης του καπιταλισμού. Πρόκειται για την «αριστερά» που «θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» ώστε να την… φοβηθούν (;) οι «τροϊκανοί»! Πρόκειται για την «αριστερά» που δεν θα την χαλούσε η προεδρία της κομισιόν του ιμπεριαλιστικού διακρατικού οργανισμού της ΕΕ. Πρόκειται για την «αριστερά» που θέλει να ασκήσει «φιλολαϊκή πολιτική», χωρίς όμως να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής, αφήνοντας τα κλειδιά της οικονομίας και τον πλούτο που παράγει ο λαός, στα χέρια των καπιταλιστών.

Πρόκειται για την «αριστερά» που θα δώσει ανάσες στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Πρόκειται για την «αριστερά» που εμποδίζει την ριζοσπαστικοποίηση της εργατικής τάξης και του λαού. Πρόκειται για την «αριστερά» που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την ταξική πάλη και επιζητεί «υγιή επιχειρηματικότητα» και «βιώσιμο» καπιταλισμό. Πρόκειται για την «αριστερά», που στην ουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας (έστω, με διαφορετικό τρόπο και φρασεολογία). Πρόκειται για την «αριστερά» που τάζει λαγούς με πετραχήλια εξαπατώντας το λαό.

Ανατροπή της δικτατορίας του κεφαλαίου. Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ο πλούτος που παράγεται από τον λαό να ανήκει στο λαό και να μην τον αρπάζουν τα παράσιτα. Έξοδος από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ-ΝΑΤΟ). Τσάκισμα των δομών της καπιταλιστικής οικονομίας. Λαϊκή εξουσία. Κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός της οικονομίας με βάση τις ανάγκες του λαού. Αυτή είναι η πραγματικά φιλολαϊκή προοπτική. Αυτή είναι η δική μας Αριστερά!

Advertisements

Posted on Ιανουαρίου 15, 2014, in Αριστερές απόψεις and tagged , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: