Τα διλήμματα

Το αστικό πολιτικό σύστημα, ως βασική και ουσιαστική μέθοδο επιβίωσης του καπιταλισμού και αποτροπής κάθε κοινωνικής-πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης με ταξικό προσανατολισμό, χρησιμοποιεί τα… διλήμματα! Οι εναλλακτικές που θέτονται είναι σαφώς εντός των τειχών του συστήματος.

Συνήθως, από την μία υπάρχει η εναλλακτική της δεξιάς που υπερτονίζει χαρακτηριστικά και στοιχεία τα οποία προσελκύουν τα συντηρητικά στρώματα της κοινωνίας, και από την άλλη αυτή της διαχειριστικής αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας όπου με συνθηματολογίες σπέρνει ενδοσυστημικές αυταπάτες που λειτουργούν ως ανάχωμα ενάντια στην ριζοσπαστικοποίηση του λαού.

Η υπέρβαση των διλημμάτων που θέτει το σύστημα, είναι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή του. Ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής μπορεί αν γίνει πραγματικότητα, εφόσον η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα οργανωθούν μαζικά και αγωνιστούν με στόχο την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και την οικοδόμηση της λαϊκής εξουσίας. Μακριά από τα διλήμματα του συστήματος.

Advertisements

Posted on Μαΐου 28, 2014, in Αριστερές απόψεις and tagged , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Σωστό το σχόλιο.
    Σημείωση
    Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν μπορούν να αυτοοργανωθούν ούτε να αγωνιστούν μαζικά χωρίς επαρκή καθοδήγηση.

  2. Το κίνημα της πλατείας όμως αυτό απέδειξε. Ότι μπορούν.
    Καταρχάς να σου πω ότι δεν ήμουν σε καμία πλατεία, και δεν πιστεύω ότι ήταν το ¨κίνημα¨ που θα φέρει την αλλαγή. Απέδειξε όμως ότι αν και καθοδηγήθηκε από την αστική τάξη μπορεί και να τραβήξει μάζες και να τους «αναγκάσει» να αγωνιστούν χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα τους. Και μάλιστα είχαν μια υποτυπώδη οργάνωση όπου σημμετείχαν όλοι. Από τους πιο πρωτοπόρους(που θα έπρεπε να βρίσκονται μαζί με το Κόμμα) ως και τους πιο καθυστερημένους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: